لپتاپها را میتوان بر اساس معیارهای مختلفی از جمله صفحهنمایش، نوع کاربری، قدرت پردازش و... میتوان دستهبندی کرد. ما امروز در فروشگاه لپتاپ استوک دیدبرتر تصمیم گرفتیم این مقاله را برای آشنایی شما با مهم ترین عامل دسته بندی لپتاپ ها ازنظر توان پردازشی و وزن,تهیه کنیم.پس با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
1.نِتبوکها (Netbooks)؟
2.اُلترابوکها (Ultrabooks)؟
3.لپتاپها یا نُتبوکها (Notebook-Laptop)؟
شاید بتوان مهمترین دستهبندی لپتاپها را بر اساس توان پردازش و وزن آنها دانست. بر این اساس، لپتاپها را به سه دسته تقسیم میکنیم:
نِتبوکها (Netbooks):
تا قبل از ورود تبلتها به بازار، نِتبوکها بسیار پرطرفدار بودند، چون حجم بسیار کوچکی داشتند و جابهجاشدنی و سبک بودند؛ ولی با ظهور تبلتها طرفداران نِتبوکها بهسمت تبلتها رفتند. تبلتها سبک و لمسی بودند، دوربین داشتند و میتوانستند کارهای تلفن همراه را نیز انجام دهند؛ پس محبوبیت بسیاری کسب کردند و نِتبوکها را کنار زدند.
اما بعد از فروکشکردن تبِ داشتن تبلت، ورق برگشت و نِتبوکها دوباره به بازار آمدند. نِتبوکها مزیتی داشتند که تبلتها فاقد آن بودند و آن مزیت چیزی نبود جز سیستمعامل ویندوز.
سیستمعامل اَندروید و آیاواِس (iOS) که مختص تبلتها هستند، سیستمعاملهای بسیار خوبیاند؛ ولی توانایی انجام کارهای ویندوز را ندارند و نرمافزارهای جانبی آنها کارایی کمتری نسبت به نرمافزارهای ویندوز دارند. بههمین علت ویندوز و نِتبوکها به بازار رقابت برگشتند.
اندازۀ صفحهنمایش نِتبوکها حدود 7 تا 11 اینچ است و توان پردازشی محدودی دارند؛ ولی برای کارهایی با پردازش محدود بسیار مناسباند. از نِتبوکها میتوان برای گردش در اینترنت، سرکشی به ایمیل، دیدن فیلم و کلیپ آنلاین و کار با نرمافزارهای روزمره مثل وُرد و اِکسل استفاده کرد. نِتبوکها بسیار ظریف و حساس و نسبت به ضربه صدمهپذیرند. پس اگر نِتبوک دارید، باید با احتیاط با آن رفتار کنید و مراقبش باشید. در کل میتوان گفت اگر به صفحهنمایش بزرگ و توان پردازشی زیاد نیازی ندارید، نِتبوک میتواند گزینۀ مناسبی برای شما باشد.
اُلترابوکها (Ultrabooks):
اُلترابوکها با ظهور MacBook Air و MacBook Pro بهوجود آمدند. آنها از لحاظ وزن سنگینتر از نِتبوکها و سبکتر از لپتاپها هستند. الترابوکها توان پردازشی بیشتری نسبت به نِتبوکها دارند و بر روی کاغذ توان آنها از لپتاپها کمتر است؛ ولی همیشه اینطور نیست و برخی از آنها معادلات را بههم ریختهاند.
توان پردازشی بسیاری از اُلترابوکها معادل لپتاپهاست؛ ولی سبکترند. الترابوکها صفحات نمایش بزرگتری نسبت به نِتبوکها دارند و اندازۀ آنها بین ١١ تا ١۵ اینچ است.
اُلترابوکها عموماً دیسکدرایو ندارند تا وزن و قطر کمتری داشته باشند. آنها عموماً از دیسکهای اساسدی بهره میبرند تا سریع و سبک باشند.
در کل، اُلترابوکها سبک، کمصدا و کممصرف ولی توانمندند. یکی از معایب آنها قیمت بیشتر آنها نسبت به لپتاپها است. الترابوکها برای تمامی کارهای روزانه و حتی نیمهسنگین بسیار عالیاند؛ ولی برای بازی و کارهای پردازشی سنگین توصیه نمیشوند.اگر میخواهید بازی کنید یا کارهای پردازشی بسیار سنگینی انجام دهید، بهسراغ دستۀ بعدی، یعنی لپتاپها بروید.
لپتاپها یا نُتبوکها (Notebook-Laptop):
لپتاپها را میتوان قدیمیترین نوع کامپیوترهایی دانست که قابلیت جابهجایی دارند. این دستگاههای دوستداشتنی در آغاز مسیرِ قابلحمل کردن تجهیزات، تولید شدند و انقلابی را در عرصۀ تکنولوژی رقم زدند. لپتاپها بهسرعت رشد کردند و دیگر زندگی بدون آنها تصورناپذیر است.لپتاپها توان پردازشی بیشتری نسبت به دو دستۀ قبل دارند و اندازۀ صفحهنمایش آنها کمی بزرگتر و حدود ١٢ تا 21 اینچ است. حافظۀ زیاد، کارت گرافیکهای توانمند و داشتن دیسکدرایو از خصوصیات اصلی این دسته است. پردازندههای توانمند و ترکیب حافظۀ اساسدی و هارددیسک، لپتاپها را به رقیبی جدی برای کامپیوترهای خانگی و آلاینوانها تبدیل کرده است. لپتاپها برای کارهای بسیار سنگین و تخصصی نیز طراحی میشوند و میتوانند با اجرای عملیات سنگین پردازشی، شما را از داشتن کامپیوتر خانگی بینیاز کنند.
آیا میدانید سنگینترین عملیات پردازشی در کدام نوع نرمافزار است؟
جواب بسیار ساده است: بازیها. بله، بازیها سنگینترین پردازش ممکن را بر پردازنده و کارت گرافیک اعمال میکنند؛ پس اگر لپتاپ بتواند بازیهای سنگین (خَفن) را بهدرستی اجرا کند، حتماً از پسِ دیگر نرمافزارها نیز بهراحتی برمیآید. یادتان باشد که لپتاپهای سری بازی (Gaming) یا بازی وجود دارند که بهطور تخصصی برای اجرای بازیهای سنگین ساخته میشوند. پس لپتاپها را دستکم نگیرید و به آنها اعتماد کنید.
نکته:لپتاپ و نُتبوک یکساناند و تفاوتی با یکدیگر ندارند. در قدیم این دو با یکدیگر تفاوتهایی داشتند، برای مثال، نُتبوکها کوچکتر بودند و وزن کمتری داشتند؛ ولی امروزه دیگر نمیتوان تفاوت چندانی میان این دو قائل شد و اصطلاح لپتاپ و نُتبوک به هر دو اطلاق میشود.