به احتمال زیاد شما هم نام کارت گرافیک های کوادرو QUADRO شرکت انویدیا را شنیده اید و اولین سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که چرا قیمت این نوع کارتها در مقایسه با سری جی فورس GEFORCE شرکت انویدیا بسیار بالاست و آیا واقعا قدرت خیلی بالاتری نسبت به سری GeForce دارند؟
ما امروز در فروشگاه لپتاپ استوک دیدبرتر تصمیم گرفتیم این مقاله را درجهت آشنایی شما با تفاوت های میان دو کارت گرافیک NVIDIA GEFORCE و NVIDIA QUADRO برای شما تهیه کنیم.پس با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
1.تاریخچه شرکت NVIDIA
2.انواع مختلف کارت های گرافیکی شرکت انویدیا
3. کارت گرافیک NVIDIA GEFORCE
4.کارت گرافیک NVIDIA QUADRO
5.کارت گرافیک NVIDIA GEFORCE بگیرم یا NVIDIA QUADRO ؟
امروزه بزرگترین شرکتهایی که بهنوعی با هوش مصنوعی در ارتباط هستند، از سختافزارها و نرمافزارهای شرکت انویدیا استفاده میکنند؛
به عنوان مثال، پردازندههای انویدیا نقش پررنگی در شکلگیری CHAT GPT داشتند که در دنیای هوش مصنوعی حرف ها برای گفنن دارد.
تاریخچه شرکت NVIDIA
ایدهی تأسیس یک شرکت پردازندهی گرافیک سال ۱۹۹۳ در جلسهای سه نفره در یک رستوران زنجیرهای مطرح شد. سه مهندس از شرکتهای معتبر فناوری دور هم جمع شده بودند و دربارهی طراحی تراشهای صحبت میکردند که گرافیک سهبعدی واقعگرایانهتری را وارد کامپیوترهای شخصی میکرد.ایده ای بلند پروازانه و جاه طلبانه که دنیای امروزی رو دستخوش تغییر و تحولات بسیاری کرد.
انواع مختلف کارت های گرافیکی شرکت انویدیا
انویدیا جی فورس (Geforce)
کارت گرافیکهای سری جی فورس مناسبترین GPU برای کاربری عمومی، امور گرافیکی، گیمینگ و… میباشد. بسیاری از لپ تاپها و کامپیوترهای حال حاضر مجهز به کارت گرافیکهای سری جی فورس هستند.
انویدیا کوادرو (Quadro)
کارت گرافیکهای سری کوادرو کارت گرافیکهایی هستند که برای پردازشهای بسیار سنگین گرافیکی مورد استفاده قرار گرفته و از توان اجرایی بالایی نیز برخوردار هستند.
انویدیا تسلا (Tesla)
کارت گرافیکهای موجود در سری تسلا انویدیا GPUهایی بوده که برای سرورها مورد استفاده قرار میگیرند.
انویدیا تگرا (Tegra)
برند انویدیا علاوه بر لپ تاپ و کامپیوتر، کارت گرافیکهای مختلفی را برای استفاده در تلفنهای هوشمند و تبلتها نیز طراحی کرده که این کارت گرافیکها در سری تگرا به بازار عرضه شدهاند.
3. کارت گرافیک NVIDIA GEFORCE
محبوبترین و پرکاربردترین سری کارت گرافیکهای تولید شده توسط برند انویدیا سری جی فورس یا همان کارت گرافیک لپ تاپ NVidia GeForce بوده که تولید آن از سال 1999 آغاز شده است.
کارت گرافیکهای سری جی فورس خود در سه دسته مختلف MX، GTX و RTX قرار میگیرند که از لحاظ قدرت، سرعت و کاربری با یکدیگر تفاوت دارند.
کارت گرافیک MX
کارت گرافیکهای موجود در سری MX جی فورس مجهز به تراشههای پایین رده بوده و عمدتا در لپ تاپهای میانرده که برای کاربریهای خانگی و عمومی مورد استفاده قرار میگیرد به کار میروند.
کارت گرافیک GTX
کارت گرافیکهای موجود در سری GTX جی فورس کارت گرافیکهایی میانرده بوده که در لپ تاپهای میانرده رو به بالا مورد استفاده قرار میگیرند.
کارت گرافیکهای موجود در سری GTX جزو کارت گرافیکهای مقرون به صرفه بوده و از این رو بسیاری از گیمرها آنها را مورد استفاده قرار میدهند.
کارت گرافیک RTX
کارت گرافیکهای سری RTX جی فورس را میتوان قویترین و پرسرعتترین کارت گرافیکهای Geforce به شمار آورد. این کارت گرافیکها عمدتا در لپ تاپهای گیمینگ و لپ تاپهای تخصصی امور گرافیکی، برنامهنویسی و… مورد استفاده قرار میگیرند.
کارت گرافیک NVIDIA QUADRO
Quadro یک برند کارت گرافیک حرفه ای است که توسط NVIDIA توسعه یافته است. این کارتهای گرافیکی بهطور خاص برای استفاده در برنامههای حرفهای طراحی شدهاند که به کارایی، دقت و قابلیت اطمینان بالا نیاز دارند. کارت های Quadro به طور گسترده در صنایعی مانند طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)، مدل سازی سه بعدی، انیمیشن، تجسم علمی، واقعیت مجازی (VR) و سایر زمینه های محاسباتی فشرده استفاده می شود.
کارت گرافیک Quadro قدرت پردازشی قدرتمندی دارد که سبب میشود کابران بتوانند محاسبات ببشتری را در زمان کمتری انجام دهند.
خط تولید کارت گرافیک های Nvidia Quadro رقیب جدی خط تولید کارت گرافیک های حرفهای Radeon Pro (با نام قدیمی FirePro/FireGL) شرکت AMD است.
كارتهاي سري Quadro FX
معرف پردازندههاي گرافيكي با كارايي بالا در هنگام اجراي نرمافزارهاي طراحي صنعتي ميباشند (منظور كاربردهاي CAD/CAM میباشد).
كارتهاي سري Quadro NVS
براي استفاده در سيستمهايي كه به چندين خروجي نمايشگر نياز دارند طراحي شدهاند
کارت گرافیک NVIDIA GEFORCE بگیرم یا NVIDIA QUADRO ؟
ابتدا باید کاربرد مورد نظرتان را از کارت گرافیک مشخص کنید و در مرحله بعد بودجه مطرح میشود.
برای بودجههای کم تا متوسط، همواره کارت گرافیک NVIDIA GeForce پیشنهاد میشود چون ارزشمندی خرید و تنوع دارد و برای گیمینگ و مصارف عمومی مناسب هستند اما اگر به صورت حرفهای با CAD و ویدئو کار میکنید و کارایی بسیار بالا در رندرینگ لازم دارید، کارت گرافیک NVIDIA Quadro برای شما مناسب است.
البته نوع نرم افزار مورد استفاده شما هم میتواند تعیین کننده نوع کارت گرافیک مورد نیاز شما باشد. برخی نرم افزارها با جی فورس و برخی با کوآدرو سازگارند.