ارتقای لپتاپ و کامپیوترهای آلاینوان شبیه هم است و محدودیتهایی دارد.ما امروز در فروشگاه لپتاپ استوک دیدبرتر تصمیم گرفتیم این مقاله را برای آشنای بهتر شما با چگونگی ارتقا لپتاپ و آل این وان تهیه کنیم.پس با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
1.توضیح جامع ارتقای لپتاپ؟
2.ارتقای حافظۀ جانبی لپتاپ؟
3.ارتقای حافظۀ جانبی آل این وان؟
4.ارتقا حافظه اصلی(RAM) لپتاپ؟
5.ارتقا حافظه اصلی(RAM) آل این وان؟
ارتقای لپتاپ
ارتقای لپتاپها و کامپیوترهای آلاینوان محدود به دو قطعۀ هارددیسک (حافظۀ اساسدی) و رم (حافظۀ اصلی) است و ارتقای قطعات دیگر در حالت عادی ممکن نیست؛ البته همیشه استثنا وجود دارد.
امکان دارد بتوانید پردازنده یا کارت گرافیک قویتری را بر روی مادربرد لپتاپ خود قرار دهید. به این منظور باید کل دستگاه با تمهیدات خاصی باز شود و لازم است پردازنده یا کارت گرافیک از یک لپتاپ مشابه باز شده باشد. البته این روش را اصلاً توصیه نمیکنم؛ چون خیلی دردسر دارد.
نکته:اگر در خارج از کشور قصد تهیۀ لپتاپ را دارید، میتوانید درخواست خودتان را بهصورت اختصاصی در سایت یا فروشگاههای شرکت سازنده سفارش بدهید و در آن حالت شما خودتان پردازنده، رم، هارددیسک و گرافیک سیستم را بر اساس برخی معیارهای آن شرکت مشخص میکنید.
در بحث ارتقا، لپتاپها دو دستهاند.
دستۀ اول: بهگونهای طراحی شدهاند که میتوانید با بازکردن یک پیچ، به محل قرارگیری هارددیسک و رم دسترسی پیدا کنید.
دستۀ دوم: شما باید تمام قسمت زیرین لپتاپ و در برخی مواقع، صفحهکلید را باز کنید تا بتوانید عملیات ارتقای سختافزاری را انجام دهید.
ارتقای حافظۀ جانبی لپتاپ
برای ارتقای هارددیسکِ لپتاپ چندین راه پیش روی شماست:
1. اگر نیاز به فضای بیشتری دارید، هارد لپتاپ را با هاردی که ظرفیتش بیشتر است، جایگزین کنید.
2. اگر به سرعت بالاتر احتیاج دارید، بهتر است هاردتان را با حافظۀ اساسدی جایگزین کنید.
3. اگر به فضای بیشتری نیاز دارید و نمیخواهید هارد اصلیتان را عوض کنید، میتوانید یک هارددیسک یا حافظۀ اساسدی را جایگزین درایو دیویدی خودتان کنید. برای این کار کافی است یک قطعه تبدیل DVD به هارددیسک تهیه کنید و هارددیسک یا حافظۀ اساسدی جدید را در آن قرار دهید.
4. لپتاپهای قدیمی پورتی داشتند که میتوانستید قطعاتی را به آنها اضافه کنید؛ اما با نازکشدن لپتاپها و آمدن پورت یواِسبی کمکم حذف و از رده خارج شدند.
5. میتوانید از پورتهای USB، ThunderBolt، eSATA استفاده کنید و قطعات دیگر را بهصورت خارجی به لپتاپ متصل کنید؛ یعنی یک هارددیسک اکسترنال تهیه کنید و در مواقع لزوم به لپتاپتان متصل کنید.
ارتقای حافظۀ جانبی آل این وان
در مرحله اول و پیش از شروع مراحل تعویض هارد آل این وان، باید دستگاه را خاموش کنید و تمامی اتصالات را از آن جدا کنید.
درمرحله دوم باید پایه دستگاه را از آن جدا کنید. و در سومین مرحله، باید پیچ های قسمت زیرین دستگاه را باز کرد.
درمرجله چهارم باید دو صفحه اصلی و پشتی را از یکدیگر جدا کنید و دراین مرحله فوق العاده احتیاط کنید که به هیچ عنوان فشاری به بدنه دستگاه وارد نشود.
درمرحله پنجم باید 4 پیچی که محفظه هارپس از طی کردن مراحل قبلی، نوبت به جداسازی هارد دیسک قدیمی می رسد. بعد از جدا کردن پیچ ها و اتصالات، هارد به سادگی از جایی که نصب شده، جدا می گردد.د را محکم می کنند را شل کنید.
در مرحله ششم و پس از طی کردن مراحل قبلی، هارد به سادگی از جایی که نصب شده، جدا میشود.
درنهایت و درمرحله آخر هارد جدید نصب شده و اتصالات و بخش های باز شده، مطابق قبل سرجای خود برمیگردد.
ارتقا حافظه اصلی(RAM) لپتاپ
درمرحله اول و پیش از اضافه كردن رم به لپ تاپ، از اینکه لپتاپ شما به طور کامل خاموش شده است اطمینان حاصل کنید.
مرحلهی دوم، دسترسی به محل قرار گرفتن حافظههای رم در لپتاپ است. همان طور که همانطور که اشاره کردیم در برخی مدلها نیاز به باز کردن کل بدنه لپتاپ داریم و در بسیاری از مدلهای دیگر، تنها نیاز به باز کردن یک دریچهی مشخص است.
در مرجله سوم، سعی کنید یک قطعه فلزی را لمس کنید تا بار الکتریکی که ممکن است در بدنتان ذخیره شده باشد، تخلیه شود چرا که در غیر این صورت احتمال آسیب رساندن به قطعات الکترونیکی لپ تاپ وجود دارد.
در مرحله چهارم ماژول حافظه را روی شکاف مخصوص نصب کنید.
نکته:روی ماژولهای رم یک بریدگی کوچک در لبهی پایینی وجود دارد که کاملاً وسط قرار نگرفته بنابراین همین بریدگی میتواند راهنمای شما برای نصب صحیح رم روی شکاف باشد.
درمرحله آخر و پس از اینکه از جهت صحیح حافظه مطمئن شدید آن را به آرامی به داخل شکاف هل دهید و پس از آن،ماژول را به سمت پایین فشار دهید.
نکته:اگر بخواهید ماژول را از جای خود خارج کنید، باید همزمان دو گیرهی فلزی اطراف رم را به دو طرف بکشید تا رم آزاد شود و مقداری بالا بیاید. حالا میتوانید قطعه را به آرامی از جای خود بیرون بکشید.البته توجه داشته باشید دراین مرحله بسیار مهم است که فشار زیادی به قطعات دستگاه وارد نشود تا دستگاه آسیبی نبیند.
ارتقا حافظه اصلی(RAM) آل این وان
در مرحله اول ال این وان خود را خاموش کنید و تمام اتصالات را قطع کنید.
در مرحله دوم باید پیچ های بدنه پشتی نمایشگر را باز کنید.
در مرحله سوم باید ضامنهای کنار اسلات رم را به سمت بیرون بکشید تا کارت حافظه بیرون بیاید.
درمرحله چهارم رم مورد نظر را در اسلات قرار دهیدو دقت کنید که نوار طلایی رنگ رم، به سمت داخل قرار داشته باشد. و درپوش پشتی مانیتور را ببندید.
در مرحله آخر دستگاه را روشن و عملکرد آن را امتحان کنید.