لپ تاپهای گیمینگ به برخورداری از سخت افزارهای قدرتمند معروفند که همین عاملی است که موانع خاص خود را بوجود خواهد آورد که از مهمترین آنها داغ شدن لپ تاپ است.و از آنجایی که لپ تاپها سیستمهای جمع و جوری نسبت به کامپیوترها هستند به طبع تهویه و فضای گردش هوا در آنها محدود است.
ما امروز در فروشگاه لپتاپ استوک دیدبرتر تصمیم گرفتیم این مقاله را درجهت آشنایی شما با راهکارهای کاهش دمای لپ تاپ برای شما تهیه کنیم.پس با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
1.تعویض خمیر خشک شده یا پد سیلیکونی قدیمی
2.ورودی و خروجیهای هوای لپتاپ را مسدود نکنید
3.بستن برنامه های اضافی بااستفاده از TASK MANAGER
4.استفاده از حالت Power Saving یا Balanced
5.لپتاپتان هنوز داغ میکند؟پس وقت خرید لپتاپ جدید رسیده
حتما شما هم گهگاهی با داغ شدن لپ تاپ مواجه شدهاید. به خصوص اگر مشغول به انجام کاراهای سنگین و اجرای برنامههایی با پردارش بالا بوده باشید.
در ادامه روش های کاربردی کاهش دمای لپتاپ رو خدمت شما عزیزان شرح می دهیم:
تعویض خمیر خشک شده یا پد سیلیکونی قدیمی
دلیل تولید گرمای سخت افزارهای درونی لپ تاپ وجود چیپهایی است که به هنگام کارکردن لپ تاپ گرما تولید میکنند که در صورت عدم انتقال این گرما، احتمال آسیبدیدگی قطعات لپتاپ شما وجود خواهد داشت؛ لذا در چنین شرایطی، شرکتهای تولیدکننده برای جذب و انتقال صحیح گرمای تولید شده توسط چیپها، از قطعهای به نام هیتسینک استفاده میکنند که برای کاهش دمای لپ تاپ، هیتسینک باید به درستی بر روی چیپ قرار گرفته و سطح تماس کاملی با آن داشته باشد؛ چراکه در غیر این صورت عمل جذب گرما به درستی انجام نخواهد شد؛ به همین دلیل نیز، برای پر کردن فضای خالی بین چیپ و هیتسینک برای جذب صحیح گرما، از خمیر و یا پد سیلیکونی استفاده میشود و اینکه کدام یک از این دو به کار گرفته شوند به میزان فاصله بین چیپ و هیتسینک بستگی دارد.
نکته:حتما دستگاه خود را چک کنید که از کدامیک از این دومورد برای افزایش قدرت خنک کنندگی آن استفاده شده و سعی کنید آن را تغییر ندهید چراکه قطعا شرکت سازنده لپتاپ شمابهترین روش را باتوجه به دستگاه انتخاب کرده است.
ورودی و خروجیهای هوای لپتاپ را مسدود نکنید
سیستم خنککننده لپتاپ شما برای بهتر کار کردن نیاز به ورودیها و خروجیهای هوادارد. این ورودی و خروجیها معمولاً بصورت شیارهایی زیر لپتاپ (ورودی) و در کنارهها یا پشت لپتاپ (خروجی) قرار دارند. به همین خاطر بهتر است هیچگاه لپتاپ را روی تشک یا پتو یا سطح نرم دیگری قرار ندهید. بهترین کار قرار دادن لپتاپ روی کول فن است که باعث عملکرد بهتر خنککننده خواهد شد.
نکته:همچنین اگر از لپتاپ برروی پاهایتان استفاده میکنید، مطمئن شوید که مسیرهای ورودی و خروجی هوا آزاد باشند.
بستن برنامه های اضافی بااستفاده از TASK MANAGER
در هنگام اجرای هر برنامهای، بسته به نیازمندیهای اصلی آن برنامه، بسیاری از سخت افزارهای لپ تاپ مورد استفاده خواهند گرفت که از جمله آنها حافظه رم و پردازنده CPU میباشد؛ در واقع هرچه تعداد برنامههای باز شده شما بیشتر باشند, این سخت افزارها گرمای بیشتری تولید خواهد شد؛ پس در چنین شرایطی، بستن برنامههای بدون استفاده به کاهش چشمگیر دمای لپ تاپ کمک خواهد کرد
همه لپتاپها دارای چند حالت عملکرد مختلف هستند. درست است که بهترین حالت برای بازی کردن یا ویرایشهای سنگین، حالت پرفورمنس است, اما اگر در حال تماشای فیلم یا یوتیوب هستید و یا صرفاً برای ویرایش فایل های آفیس یا گوش دادن به موزیک از لپتاپ استفاده میکنید، نیازی به اینهمه قدرت ندارید و بهتر است لپتاپ خود را در حالت ذخیره انرژی قرار دهید تا هم دوام شارژ آن بیشتر شده و هم از داغ شدن لپتاپ جلوگیری کنید.
لپتاپتان هنوز داغ میکند؟پس وقت خرید لپتاپ جدید رسیده
عمر قطعات الکترونیکی نیز محدود است و اگر راهکارهای بالا را روی لپتاپ قدیمی خود امتحان کردهاید و نتیجهای نگرفتید، پس احتمالا زمان خرید سیستم با مدل جدیدتری فرا رسیده است.
توجه داشته باشید که مدلهایی با کارتهای گرافیک قدرتمند، معمولاً مصرف انرژی و تولید گرمای به مراتب بالاتری دارند. به این ترتیب یا باید وزن و صدای فن زیاد را تحمل کنید و یا اینکه اگر اکثر کاربری روزانه شما را کارهای سبک تشکیل میدهد، بهتر است به سراغ مدلهای کممصرفتر مثل مدلهای سبک و باریک با پردازندههای سری U بروید.